Одржување на вентилаторот со аксијален проток

2022-04-08

1. Околината за употреба секогаш треба да се одржува чиста, површината на вентилаторот треба да се одржува чиста, да нема остатоци во влезот и излезот, а прашината и другите остатоци во вентилаторот и цевководот треба редовно да се отстрануваат.
2. Нааксијален вентилаторможе да се ракува само кога е сосема нормално. Во исто време, неопходно е да се осигура дека капацитетите за напојување имаат доволен капацитет и стабилен напон. Неисправното работење е строго забрането. Линијата за напојување мора да биде посветена линија, а привремените линии не треба да се користат за долгорочно напојување.
3. За време на работењето нааксијален вентилатор, доколку се открие дека вентилаторот има ненормален звук, моторот е сериозно загреан, обвивката е наелектризирана, прекинувачот е исклучен и не може да се стартува итн., треба веднаш да се прекине за проверка. За да се обезбеди безбедност, не е дозволено одржување за време на работата на вентилаторот. По одржувањето, треба да се изврши пробна операција околу пет минути за да се потврди дека нема абнормалности пред да започне операцијата.
4. According to the environmental conditions of use, the bearing should be supplemented or replaced with lubricating grease from time to time (the closed bearing of the motor does not need to be replaced with lubricating grease during its service life). For sub-closed bearings and motor bearings, fill 1/3 of the inner and outer rings of the bearing with zl-3 lithium-based lubricating grease; it is strictly forbidden to run without oil.

5. Нааксијален вентилатортреба да се чува на суво опкружување за да се спречи влажнењето на моторот. Кога вентилаторот се чува на отворено, треба да се преземат одбранбени мерки. За време на складирањето и ракувањето, вентилаторот треба да се спречи да се судри за да се избегне оштетување на вентилаторот.

axial fan

  • Whatsapp
  • Email
  • QR
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy