Која е нормалната големина на влезната врата?

2022-04-15

Навлезна вратауште се нарекува и инспекциска дупка и инспекциска порта. Тоа е влезот за операција за одржување резервиран за разни цевководи, структурни делови, опрема итн. скриени зад завршната површина на декорацијата. Потребно е не само да биде што поблиску до опремата за лесно одржување, туку и да биде скриено и убаво.

Не постои посебна регулатива за големината навлезна врата, со што може да се ракува флексибилно во согласност со фактичката ситуација за да се олесни одржувањето.


1. Ако е инспекцискиот приклучок на одредена опрема, опремата треба да влезе и да излезе од оваа порта, а пристаништето за инспекција треба да биде 200 mm пошироко од секоја страна од прегледот на опремата.
2. Инспекцискиот приклучок низ кој треба да помине е 600mm * 600mm, што е малку пошироко од ширината на рамената на обичните луѓе.
3. Нема потреба да поминувате низ машката инспекциска порта, доволно е 400мм * 400мм, некои многу плитки инспекциски пристаништа за лесно набљудување, можна е и големина од 300мм * 300мм.
4. Таванот на централната клима уред е генерално суспендиран помеѓу 250mm-300mm. Посоодветно е да се остави 300mm * 500m за инспекцискиот отвор.
5. Различни клима уреди имаат различни висини на таванот, доволно е помалку од 200 mm, а повеќе може да достигне 600 mm.
За таванот виси висината е релативно голема, инспекцискиот отвор мора да може да помине низ големината на лицето.
  • Whatsapp
  • Email
  • QR
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy